20/8/14

L'estelada a Sant Andreu de Llavaneres





L'any 2012, el ple municipal va aprovar per majoria una moció en què s'instava l'Ajuntament a instal·lar una estelada en un lloc prominent.
Com sia que, i malgrat l'opinió contrària d'alguns, tots els acords de ple s'han de complir, era una assignatura pendent que, de mantenir-se amb uns criteris restrictius, perillava la seva execució. Deixant de banda els motius que obstaculitzaven el compliment de l'acord de ple, a menys d'un any d'esgotar el mandat, es feia urgent donar un cop de timó i fer realitat allò que molts ciutadans volem.
A més a més de votar-hi a favor, la majoria de membres de l'anterior grup municipal de CiU hi estàvem d'acord. Fins i tot, des de la regidoria de Cultura es van iniciar els tràmits ara fa aproximadament un any: es van buscar diferents ubicacions fins a decidir-ne una que semblava que era la més adient.
Amb l'abandonament del govern municipal per part de quatre regidors de CiU, es va aturar el projecte sense cap explicació. Ha calgut doncs un canvi en el govern municipal per tornar a tirar el projecte endavant.
El proper divendres 18 de juliol, a les 20:30 hores, per fi s'hissarà l'estelada a Sant Andreu de Llavaneres, als jardins de davant del Camí del Golf, uns metres més amunt de l'àncora, per a ser més exactes. Dalt d'un pal de 10 metres d´alçada, onejarà una estelada de 3,75x2,5 metres.
Cal afegir, que l'Ajuntament es farà càrrec d'un 60% del cost. La resta serà coberta pels equips locals de l'ANC, CDC i ERC.
Des d'aquesta tribuna, el grup municipal de CiU fa una crida a la ciutadania perquè vingui a celebrar aquest esdeveniment