17/3/11

“CiU no pot renunciar al seu model de poble”

L'alcalde considera que el seu partit no podia estar sotmès als socis minoritaris i per això es va quedar al govern en minoria pretòria Graupera espera que el cas “passi aviat”Bernat Graupera (CiU) acaba la seva primera experiència com a alcalde amb un govern que a mig mandat es va quedar en minoria.

Com valora el seu primer mandat?

Molt positivament perquè s'han tirat endavant molts projectes i hem estat al costat de les persones en una època molt complicada econòmicament.

Quins han estat els projectes estel·lars?

Hem millorat la façana litoral del poble. Les inversions a Sant Pere, Can Sanç, l'estació del tren o el passeig marítim han fet justícia a una zona on des de la democràcia pràcticament no s'havien fet millores. Aquesta ha estat la gran obra, juntament amb la deixalleria de Les 3 Viles o el casal de joves.

Tot i això, el cas Pretòria ha esquitxat Llavaneres.

Desgraciadament hem tingut aquest episodi, que espero que passi aviat. Ara està en mans de la justícia, però desitjo sobretot que el nom de Llavaneres no es relacioni amb aquests fets puntuals.

En aquest sentit, van rescindir el contracte amb Proinosa per fer la zona esportiva.

No tenia relació directa amb el cas Pretòria, però sí que pot ser una conseqüència perquè la mateixa empresa que construïa la zona esportiva és la que a Santa Coloma de Gramenet tenia una suposada implicació amb aquesta trama. Havent resolt el conveni recuperarem la iniciativa del projecte i les coses que no s'han fet bé.

Un dels altres entrebancs va ser que el seu govern es va quedar en minoria.

CiU no pot renunciar mai, i més essent la força majoritària, al seu model de poble i està sotmesa als grups minoritaris i la manera peculiar que tenen d'entendre el municipi.

Quines són les seves perspectives electorals?

Esperem tornar a guanyar les eleccions amb una majoria àmplia que ens permeti governar novament el poble. Hi ha un perill que ha sorgit i és que a Llavaneres es vol fer un quadripartit contra CiU.

Amb qui faria pactes postelectorals?

Estem oberts a tothom, tot i que l'experiència de governar amb grups minoritaris no ha sigut positiva. Amb el PSC ens portem molt bé. Tot i això, la nostra intenció és governar en solitari.

Quins són els reptes del futur?

Hi ha dues prioritats absolutes: una és acabar la zona esportiva i en això m'hi comprometo. També ho serà fer una nova prefectura de la policia i un centre de dia. La prefectura serà per a la policia, els ADF i la brigada municipal.


Bernat Graupera va néixer a Llavaneres el 1970, és casat i és pare d'un fill. Va ser regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Hisenda amb l'alcalde Josep Ferrer. També ha desenvolupat la seva carrera com a funcionari, a més de fer de jutge i d'advocat.


El Punt Dijous, 17 de març del 2011