16/5/11

Solucions per desencallar la zona esportiva





CiU té el compromís ferm d’acabar la nova zona esportiva, però la situació és complicada. Per un costat l’empresa ha fet concurs de creditors ( fallida) i per l’altre el conveni urbanístic signat el juliol del 2006 establia unes clàusules i condicions molt discutibles i sense garanties per l’ajuntament.


La realitat es que només s’ha construït el camp de futbol inaugurat el juliol de 2008 i ni rastre del nou pavelló, de la piscina coberta ni del gimnàs.

Davant d’aquesta situació el govern de CIU va decidir trencar el conveni urbanístic amb l’empresa Proinosa ( Altiare SAU), decisió que va ser recolzada per tots els grups municipals.


Amb aquesta opció l’ajuntament serà l’encarregat d’acabar la zona esportiva i alhora s’intenta recuperar els terrenys de l’antic camp de futbol, l’actual pavelló, frontó i piscina municipal i evitarem la construcció de prop de 200 pisos al centre del poble i evitarem el problemes derivats que generarien de congestió circulatòria idensitat de població.


En els propers anys es definirà el mapa esportiu de Llavaneres de la següent manera:


1) Conservar l’actual pavelló esportiu al centre del poble que hem reformat l’any 2010.

2) Construir el segon pavelló a la nova zona esportiva. Tant el camp de futbol nou com el nou pavelló seran gestionat per l’ajuntament.

3) La piscina coberta i el gimnàs a la nova zona esportiva serà de gestió indirecte per una empresa especialitzada. Model habitual a totes les poblacions.

4) L’ajuntament ha adquirit l’any 2010 el tenis parc del barri de Sant Pere- Can Sanç. Mantindrem la casa club com un espai públic, el frontó, alguna pista de tennis, la piscina i se substituiran les restants pistes de tennis per un camp de futbol i bàsquet. Es farà de gestió indirecta un espai d’spa, gimnàs i zona d’aigües.


L’alcalde i el govern de CIU ja ha mantingut converses amb la Generalitat per explicar la situació i ha arrencat el compromís d’ajudes a traves del Pla Énic d’Obres i Serveis de la Generalitat.